Bílá polévka s pečeným česnekem

Recepty, Polévky

Suroviny

4 menší brambory
kuřecí vývar
hlavička česneku
1 cibule
sůl
pepř
100 ml smetany
máslo a mouka na jíšku
žampiony a chléb k servírování

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme pekáček, vyložíme ho pečícím papírem a vložíme rozkrojenou hlavičku česneku. Pokapeme olejem a pečeme asi 30 minut na 180°C.

  2. Brambory dáme vařit spolu s cibulí. Cibuli jen omyjeme, neloupeme. V jiném kastrůlku uděláme trochu jíšky a dáme vychladit. Pečený česnek nožem vymáčkneme a dáme všechen do vývaru z brambor. Cibuli oloupeme a též přidáme k bramborám. Rozmixujeme dohladka.

  3. Dáme vařit, pokud je třeba, zahustíme (záleží, kolik chcete polévky a záleží, jak chcete krémovitou).

  4. Zjemníme smetanou, dochutíme a servírujeme. Zdobíme restovanými žampiony a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!