Bílá pěna (mousse)

Recepty, Moučníky

Suroviny

180 g bílé čokolády
2 lžíce vodky
2 lžíce likéru Tía María
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
250 ml smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Společně s vodkou a likérem rozehřejeme nad párou na kousky nalámanou čokoládu.

  2. Nádobu s rozehřátou čokoládou sundáme z ohně a necháme pět minut stát.

  3. Přidáme žloutky a dobře promícháme. Přidáme vanilkový extrakt, promícháme a směs necháme vystydnout na pokojovou teplotu.

  4. Smetanu vyšleháme dotuha a jemnými pohyby ze shora dolu zamícháme do vychladlé čokoládové směsi.

  5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Opět jemnými pohyby vmícháme nejdříve polovinu sněhu a poté opatrně zamícháme zbytek sněhu.

  6. Mousse rozdělíme do pohárů a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Před podáváním můžeme poháry ozdobit lesním ovocem, které pěnu skvěle doplňuje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!