Bezlepkové rýžové koláčky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

120 g rýžové mouky
1 vejce
100 g vlašských ořechů
90 g cukru moučka nebo medu (nebo půl na půl)
1 lžička bio kypřícího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy rozmixujeme na pastu (mixujeme, dokud nepustí olej a nevytvoří hustotu, jako burákové máslo).

  2. Dáme do vetší misky, přidáme vejce, cukr nebo med a kypřící prášek rozmíchaný v rýžové mouce. Vytvoříme těsto, husté asi jako na linecké.

  3. Tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce (aby se nelepily), rozplácneme na placičky a dáme na pečící papír na plech. Vidličkou můžeme udělat na povrchu dírky.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 10 min, podle druhu trouby. Vydrží i několik dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!