Fondue chinoise

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

hovězí Maso
kuřecí prsa
pštrosí maso
krůtí maso - (v podstate jakkykoliv druh masa nakrajime na male, tenke kousky) (Doporucuji dat pred krajenim na 30 min do mrazaku, potom se lepe kraji.
Na osobu pocitejte 150-200 gr masa.)
Rýže
mražená zelenina
4 kostky bujonu
1 velkou majonezu
kečup
kari
(susene bylinky)
sušená bazalka
oregáno
sušená petrželka
nakládaný zelený pepř
sůl
bílý pepř
citron
pulene zampiony
cerstve strouhany kren

Postup přípravy receptu

  1. Maso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku.

  2. Curry omáčka: majonézu smícháme se lžičkou curry,zakapnem citronem, špetku bílého pepře.

  3. Česneková omáčka: majonézu smícháme s lisovaným česnekem, mírně osolíme, pepř a necháme aspoň hodinu uležet v ledničce.

  4. Coctail omáčka: majonézu smícháme s kečupem, zakapnem citronem, špetku bílého pepře.

  5. Křenová omáčka: majonézu smícháme s nastrouhaným křenem, kapku citronu, necháme hodinu uležet v ledničce.

  6. Pepřová omáčka: majonézu smícháme s celým nakládaným pepřem.

  7. Bylinková omáčka: majonézu smícháme se sušenýma (nebo pokud máme i čerstvě) bylinkama, kapka citronu, špetka pepře.

  8. Majonézu můžeme nahradit plnotučným tvarohem a Creme fraiche. Další omáčky dle fantazie a chutě:-).

  9. Maso se napichuje na dlouhé vidličky speciálně určené na masové fondue. Pozor, nejsou to stejně vidličky jako na syrové fondue. Masové mají ještě na vnitřní straně zoubek, aby maso nesjelo do kotlíku.

  10. Maso se nechá podle velikosti asi tak 3-5 minut povařit v kotlíku, na talíř si každý nachystá ryzí, zeleninu, omáčky a potom se pomalu baští a povídá.. maso se na vidličce dá proložit žampionama, je to potom takové šťavnatější. A nebo se dají taky žampiony naházet do bujónu a pak jednotlivé vylovit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!