Bezlepková roláda světlá

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na roládový korpus:
4 vejce
4 PL lžice cukru
1 vanilkový pudinkový prášek
1 PL vanilkoveho cukru
špetka soli
Na krém:
1 vanilkový pudink Olé
1 kysaná smetana
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
2 PL banánového granka
1 banán
hrst na hrubo strouhané čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do bohaté pěny. Cukr musí být rozpuštěný. Zašleháme pudinkový prášek. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh a ten zlehka vmícháme do žloutkové pěny.

  2. Hmotu rozetřeme na pečící papír na plechu. Je dobré papír ještě lehce přestříknout olejem na formy. Pečeme v troubě na 180°C 5 minut. Vyndaný plát necháme vychladnout.

  3. Na krém smícháme všechny ingredience v míse a dobře umícháme. Nakonec vmícháme banán nakrájený na kostičky. Krémem potřeme roládu a stočíme. Přikryjeme fólií a dáme odležet do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!