Bezlepková kakaová roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
70 g cukr moučka
2 lžíce kakaa
Varianta 1:
šlehačka
Varianta 2:
jogurt
tvaroh
želatina
kokos nebo ořechy
cukr - lehce ztuhlé (až želatina začne působit)
Varianta 3:
máslový krém

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, až hmota téměř zbělá a znásobí svůj objem. Do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.

  2. Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C 8 minut.

  3. Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.

  4. Až roláda vychladne, plníme a opět srolujeme. Zdobíme ovocem dle chuti. Necháme v lednici 1-2 hod. ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!