Bezlepková kakaová roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 70 g cukr moučka
- 2 lžíce kakaa
- Varianta 1:
- šlehačka
- Varianta 2:
- jogurt
- tvaroh
- želatina
- kokos nebo ořechy
- cukr - lehce ztuhlé (až želatina začne působit)
- Varianta 3:
- máslový krém
Postup Bezlepková kakaová roláda
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem, až hmota téměř zbělá a znásobí svůj objem. Do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.
Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C 8 minut.
Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit.
Až roláda vychladne, plníme a opět srolujeme. Zdobíme ovocem dle chuti. Necháme v lednici 1-2 hod. ztuhnout.