Bezlepková bublanina z ricotty a jogurtu s jahodami a vaječným likérem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 kelímek ricotty (250 gr)
2 vejce
1/2 kelímku hnědého cukru demerara
1 kelímek šáchorové mouky
1/2 kelímku tapiokové mouky
1/2 kelímku čirokové mouky
1/2 kelímku oleje
cca 250 gr bílého jogurtu (1/2 velkého kelímku)
1 vanilkový cukr
prášek do pečiva
5 lžic vaječného likéru
olej a rýžová krupička na vymazání a vysypání plechu
jahody nebo jiné ovoce
drobenka

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme všechny ingredience, vaječný likér přidáme jako poslední.

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Poklademe jahodami nebo jiným ovocem a posypeme drobenkou.

  4. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Plech s bublaninou vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut, po 10-15 minutách otočíme, aby se bublanina propekla rovnoměrně.

  5. Pokud je potřeba, můžeme poté zvýšit na 230 stupňů a dopéci.

  6. Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a na párátku nezůstává mokré těsto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!