Bezlepková bublanina z ricotty a jogurtu s jahodami a vaječným likérem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 kelímek ricotty (250 gr)
- 2 vejce
- 1/2 kelímku hnědého cukru demerara
- 1 kelímek šáchorové mouky
- 1/2 kelímku tapiokové mouky
- 1/2 kelímku čirokové mouky
- 1/2 kelímku oleje
- cca 250 gr bílého jogurtu (1/2 velkého kelímku)
- 1 vanilkový cukr
- prášek do pečiva
- 5 lžic vaječného likéru
- olej a rýžová krupička na vymazání a vysypání plechu
- jahody nebo jiné ovoce
- drobenka
Postup Bezlepková bublanina z ricotty a jogurtu s jahodami a vaječným likérem
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme všechny ingredience, vaječný likér přidáme jako poslední.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Poklademe jahodami nebo jiným ovocem a posypeme drobenkou.
Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Plech s bublaninou vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut, po 10-15 minutách otočíme, aby se bublanina propekla rovnoměrně.
Pokud je potřeba, můžeme poté zvýšit na 230 stupňů a dopéci.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a na párátku nezůstává mokré těsto.