Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek hladké cizrnové mouky
1/2 hrnku cukru
1/4 hrnku vody
1/2 hrnku Ghee (přepuštěného másla) nebo rozpuštěného másla
1/2 lžičky mletého kardamomu
sekané mandle nebo kešu ořechy na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne.

  2. Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé pánve a za stálého míchání ji na nižším plameni 5-10 minut opékáme, až než se rozvoní a zezlátne.

  3. Poté přidáme rozpuštěné ghee nebo máslo, cukrový sirup a kardamom a vymícháme vláčnou hmotu.

  4. Tu rozetřeme do vymaštěné formy a povrch posypeme nasekanými oříšky.

  5. Necháme v chladu ztuhnout a poté nakrájíme na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!