Beruška

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 bílků vyšlehat a pak přidávat
22 dkg krupice cukr
potom postupně 6 žloutků
pak ručně vmíchat 32 dkg polohrubé mouky
22 dkg mouky
10 dkg mletých ořechů
6 lžíc horké vody
Krém:
1 l mléka
3 vanilkové pudinky
2 vanilkový cukr
1 máslo
1 hera
cukr dle chuti
(Do mléka dáme pudinky, vanilkové cukry a cukr a uvaříme hustý pudink, vyšleháme máslo a tuk hera a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme)
nakonec dáme rum
Marcipán:
20 dkg mletého cukru
10 dkg sušeného mléka
vodu ale opatrně, aby byl tvárný skoro jako plastelina

Postup přípravy receptu

  1. Těsto upečeme v nějaké misce, vychladlé 2x překrojit, spodní díl potřeme marmeládou, krémem a pak ještě jednou.

  2. Potom potahujeme marcipánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!