Beruška
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 6 bílků vyšlehat a pak přidávat
- 22 dkg krupice cukr
- potom postupně 6 žloutků
- pak ručně vmíchat 32 dkg polohrubé mouky
- 22 dkg mouky
- 10 dkg mletých ořechů
- 6 lžíc horké vody
- Krém:
- 1 l mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 2 vanilkový cukr
- 1 máslo
- 1 hera
- cukr dle chuti
- (Do mléka dáme pudinky, vanilkové cukry a cukr a uvaříme hustý pudink, vyšleháme máslo a tuk hera a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme)
- nakonec dáme rum
- Marcipán:
- 20 dkg mletého cukru
- 10 dkg sušeného mléka
- vodu ale opatrně, aby byl tvárný skoro jako plastelina
Postup Beruška
Postup přípravy receptu
-
Těsto upečeme v nějaké misce, vychladlé 2x překrojit, spodní díl potřeme marmeládou, krémem a pak ještě jednou.
Potom potahujeme marcipánem.