Bělice marinované v oleji

Recepty, Ryby

Suroviny

6 větších bělic (asi po 250 g)
1.5 l vody
1 menší cibule vcelku
1 bobkový list
5 zrnek nového koření a pepře
asi 1/8 l octa
sůl
1 - 2 hřebíčky
1/4 l oleje

Postup přípravy receptu

  1. Bělice očistíme, vykucháme, hlavy a ocasy odkrojíme. Pak bělice opláchneme, osolíme a složíme je do látkového ubrousku nebo do mulu. Do kastrólu nalijeme vodu, přidáme cibuli, bobkový list, nové koření a pepř, ocet a sůl a marinádu 1/4 hodiny povaříme.

  2. Potom bělice s ubrouskem ponoříme do této mírně se vařící marinády a vaříme je opatrně asi 6 minut. Pak bělice s ubrouskem vyjmeme, opatrně je přendáme na talíř a necháme vychladnout.

  3. Do podlouhlé (obdélníkové) nádoby ze skla nebo umělé hmoty nalijeme trochu oleje, na něj narovnáme těsně vedle sebe a na sebe uvařené bělice, přidáme 1 až 2 hřebíčky, olejem vše dolijeme, víčkem zakryjeme a dáme asi na dva dny do chladničky. Chutnají výborně, asi jako sardinky.

  4. Stejným způsobem můžeme upravovat línky i okouny. Podáváme s pečivem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!