Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu

Recepty, Polévky

Suroviny

sušené houby shiitake
uzené tofu
celá skořice
badyán
cibule
zázvor
česnek
sůl, pepř
mrkev
šalotky
růžičková kapusta
sójová omáčka
rýžový ocet
koriandr
chilli papričky
limetka
máta
phở nudle

Postup přípravy receptu

  1. Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake. 2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi. V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy, kousky zázvoru a několik rozříznutých stroužků česneku. Do velkého hrnce dáme horkou vodu, přidáme osmahlé cibule, zázvor, osmahlé koření, jednu velkou mrkev na kousky, dvě šalotky, kapustové růžičky, sójovou omáčku, rýžový ocet, trochu čerstvého koriandru, houby shiitake a pomalu vaříme s napůl přiklopenou pokličkou, asi 45 minut. Uzené tofu na plátky osmažíme na trošce oleje se solí na pánvi. Nudle uvaříme dle návodu.

  2. Do misky naservírujeme vývar, shiitake, růžičky, nudle, ozdobíme chilli papričkou, limetkou, čerstvým koriandrem, lístkem máty. Můžeme přidat bambusové plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!