Bedla červenající na smetaně

Recepty, Houby

Suroviny

1 kg bedla červenající (pouze hlavičky max. 3cm)
2 l vody
2 lžíce soli
2 lžíce cukru
2 lžíce octu
20 kuliček nového koření
20 celých pepřů
10 bobkových listů
větvička tymiánu
svazek naťové zeleniny (petržel, libeček, celer)
100 g gazdovské nebo farmářské slaniny
menší cibule
stroužek česneku
mletý bílý pepř
muškátový ořech
sůl
600-800 ml polotučného mléka
200 g 12% smetany
2 tavené sýry Smetanito
1 žloutek
1-2 lžíce hladké mouky
sůl dle potřeby
lžíce oleje
těstoviny Creste di gallo

Postup přípravy receptu

  1. Do vařící vody se všemi ingrediencemi, přidáme omyté hlavičky bedel a zvolna vaříme cca 30 minut.

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Část slaniny nakrájíme na kostičky, opečeme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou, krátce osmažíme.

  3. Zalijeme části mléka, provaříme, přidáme tavené sýry, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Přidáme scezené bedly, provaříme, případně zahustíme moukou nebo naředíme mlékem a dosolíme.

  4. Těstoviny uvaříme podle návodu. Zbytek slaniny nakrájíme na jemné plátky, na oleji dokřupava restujeme a použijeme k dozdobení těstovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!