Batátová palačinka v mikrovlnce - CRISP (lze normálně na pánvi)

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

300 g uvařených batátů a prolisovaných do hladka
1 hrnek polohrubé mouky
1 KL kypřicího prášku do perníku
1 vejce
cukr dle chuti (nebo sladidlo)
mléko dle potřeby
povidla dle obliby

Postup přípravy receptu

  1. Prolisovanou batátu utřeme se všemi ingrediencemi do hladka tak, aby vzniklo přiměřeně hutné palačinkové těsto (podle potřeby přidáme mléko nebo mouku). Jiné koření jsem nedávala, nebylo potřeba.

  2. Rozetřela jsem na crisptalíř a vložila do mikrovlnky. Pekla jsem cca 18 minut.

  3. Lze ale normálně péci na pánvi - viz Poznámka. Potřela jsem borůvkami a nakrájela.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!