Barevné hrnkové knedlíky s dušenými kedlubnami

Recepty, Přílohy

Suroviny

Knedlíky:
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mléka
2 vejce
1 rohlík starší
50 g uzeného masa
sůl
pepř
zelená petržel
cibule (sušená)
1/2 prášku do pečiva
1 lžička oleje
(hrnky a mikroténové sáčky)
Kedlubny:
větší kedluben
lžíce másla
cca 2 lžíce hladké mouky
mléko
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nalijeme mléko, žloutky oddělené od bílků a sůl. Rozmícháme a přidáme mouku, pr.do pečiva, nakrájené uzené na malé kostky. Smícháme a dáme nakrájený rohlík, bylinky a olej. Z bílků ušleháme sníh a pomalu vmícháme do těsta.

  2. Do hrnku dáme mikrotenový sáček a nalijeme těsto. Dáme do hrnce s vodou asi do třetiny hrnku. Vaříme asi 25 minut. Jestli jsou uvařené, poznáme píchnutím špejlí, musí být suchá.

  3. Kedluben oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Dáme do hrnce, přidáme trochu vody, aby to nebylo úplně potopené. Na másle uděláme jíšku, zalijeme mlékem a prošleháme a přidáme k uvařeným kedlubnám. Dosolíme a dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!