Barevna sekana z masa, hlivy ustricne a ze zeleniny na polevku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

650 g mletého masa mix (hovězí i vepřové)
100 g zeleniny (může být jakákoliv zelenina)
250 g hlívy ústřičné
sladká paprika
kmín
pepř
sůl
majoránka
3 stroužky česneku
2 středně velké cibule
2 lžíce hořčice
2 vejce
2 housky
100 ml piva
200 ml vývaru (na namáčení housek)
2-3 lžíce strouhanky (hrubé mouky, pak i nepraská sekaná)
2 lžíce oleje na plech
4-5 plátků slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si předem hlívu ústřičnou, cibuli a namočíme si nakrájené housky do vývaru a pak vše, když je hotové, přidáme k masu.

  2. Uděláme si mokrou rukou 4 až 5 šištiček sekané (dají se dělat i kouličky sekané) a vsechy šišky masa položíme na plátky slaniny, poprášíme je červenou sypkou paprikou, posypeme kmínem, cibuli a přidáme trošku oleje, vody.

  3. Pečeme na 150°C asi 45 minut a podléváme vodou i pivem (jsou-li děti, jen vodou). Za studená jsou v sekané vidět i kouśky zeleniny a hlívy ústřičné. (viz obrázek).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!