Banánový chlebíček s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

140 g změklého másla
140 g přírodního krupicového cukru
2 velká vejce
3 velké zralé banány rozmačkané (celkem 450 g dužiny)
50 g sekaných vlašských ořechů
50 g rozinek
100 g čokolády
150 ml podmáslí
280 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
50 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na chlebíček o rozměrech 20×13 cm nebo nějakou jinou formu. Já použila čtvercovou formu. Dno vyložte papírem na pečení.

  2. V míse utřete máslo a cukr do pěny. Vetřete po jednom vejce, pak přimíchejte rozmačkané banány, ořechy, rozinky, podmáslí a na jemno nakrájenou čokoládu. Na povrch prosijte mouku se sodou a pak je zatřete do směsi, ale zbytečně ji nepřešlehejte. Těsto přesuňte do formy a povrch uhlaďte.

  3. Pečte asi 50-60 minut;pak vpíchněte špejli do těsta.Drobečky, které na ní ulpí, by měly být mírně vlhké.

  4. Vyjměte z trouby, po deseti minutách vyklop­te a nechte na mřížce vychladnout. Moučkový cukr promíchejte se dvěma lžícemi studené vody a lžičkou polevu nacákejte přes chlebíček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!