Bagetové soudky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 dlouhé bagety
2 vejce
Náplň
250 g bělomasé ryby např tresky
250 g hub měla jsem hříbky sterilované ve vlastní šťávě ale stačí i žampiony
1 menší cibule
olej nebo máslo
sůl
pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň:

  2. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou rozmraženou rybu, sůl, pepř a poprášíme drceným kmínem. Restujeme, dokud není ryba měkká a voda vyvařená. Ke konci přidáme houby a restujeme společně.

  3. Bagety bez špiček příčně nakrájíme na stejnoměrné kousky. Vejce rozšleháme, můžeme přidat oblíbené koření. Každý špalíček bagety obalíme ve vajíčku, postavíme na plech, vnitřek vmáčkneme dolů ke dnu, naplníme směsí a zapečeme v troubě vyhřáté na 220°C dokřupava.

  4. Podáváme ihned se zeleninovým salátem. Místo ryb a hub klidně dejte tepelně upravenou zeleninu nebo jiné maso než právě rybu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!