Bacochy

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
15 dkg oleje
3 žloutky
10 dkg cukru
1/4 l mléka
1/2 kg výběrové polohrubé mouky
1/2 kostky droždí
Drobenka:
3-4 lžíce hrubé mouky
1-2 lžíce másla
1 balení vanilkového cukru
2-3 lžíce cukr moučka
Tvarohová náplň:
1 lžíce rozinek
špetka soli
2 lžíce cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 žloutek
250 g měkký tvaroh
1 lžíce másla
pomerančová kůra
1 sáček ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Všechny suroviny nadávkuje do domácí pekárny (pořadí dodržujte tak, jak uvádí výrobce). Nastavte program těsto (na mé pekárně to trvá 2 hodiny 10 minut). Mezitím si připravíme drobenku a náplň.

  2. DROBENKA: Sypké hmoty smícháme a nakonec přidáme ztuhlé máslo. Vidličkou ho zapracováváme do mouky, až vzniknou hrudky požadované velikosti. Drobenku dáme do lednice.

  3. TVAROHOVÁ NÁPLŇ: Rozinky spaříme, nebo si je předem namočíme do rumu. Tvaroh utřeme. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Nastrouháme trochu pomerančové kůry, osolíme špetkou soli, přidáme rozinky a vše důkladně promícháme. Nakonec prošleháme se ztužovačem šlehačky, až náplň zhoustne.

  4. Jakmile je těsto hotové, tak ho nadělíme na 8 kusů, rozválíme, plníme tvarohem a balíme do tvaru šátečků. Před pečením mašlujeme povrch rozšlehaným vaječným obsahem a sypeme drobenkou.

  5. Vkládáme do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme při 180°C 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy