Bábovka se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
300 g cukru moučka
200 g másla
250 ml smetany ke šlehání
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 g nastrouhané čokolády (mléčné nebo na vaření)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si nejprve rozehřejeme a necháme zchladnout. Žloutky oddělíme od bílků. Do žloutků vmícháme cukr, vanilkový cukr a pak rozpuštěné máslo.

  2. Pak přilijeme smetanu, rozmícháme a přisypeme nastrouhanou čokoládu, promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta.

  3. Nakonec si z bílků ušleháme sníh a vmícháme zlehka do těsta.

  4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a dáme péct do trouby asi na 170°C. Pečeme asi 1 hodinu. Vyzkoušíme špejlí, zdali je bábovka hotová.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!