Bábovka mojí babičky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Lité světlé těsto:
4 vejce
vanilkový cukr
prášek do pečiva
150 ml oleje
150 ml teplé vody
500 ml polohrubé mouky
250 ml cukru krupice
Plus tmavé těsto:
1 vrchová lžíce kakaa
hrst hrozinek naložených v rumu
hrst nasekaných vlašských ořechů
jedna lžička logru z kávy
sádlo
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s oběma cukry, přidáme vodu, olej.

  2. Postupně zašleháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  3. Většinu těsta vylijeme do vymazené formy.

  4. Do zbytku těsta (asi 1/4) přidáme kakao, hrozinky, ořechy a lógr. Tohle již nešleháme, ale jen promícháme.

  5. Nalijeme na světlé těsto a lehce tyto dvě části smícháme, ale jen tak povrchově.

  6. Dáme péci do trouby na 175C a nejméně 45 minut. Vyzkoušíme špejlí, když se těsto nelepí je hotovo.

  7. Až forma vychladne tak vyklápíme, můžeme podávat se zakysanou smetanou, nebo jen tak, to už záleží na Vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!