Bábovka bez vajec a mléka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto - bílá část:
200 g hladké mouky
220 ml horké vody
150 g krystalového cukru
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička vanilkové esence
60 ml oleje
Těsto - tmavá část:
30 g kakaa
180 g hladké mouky
240 ml horké vody
150 g krystalového cukru
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička vanilkové esence
60 ml oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na světlou část smícháme horkou vodu, olej a esenci. Do mouky vsypeme kypřící prášek, špetku soli a krystalový cukr a promícháme. Postupně vsypeme do tekuté části a vymísíme tekuté těsto. To nalijeme do vymazané a vysypané formy.

  2. U tmavého těsta postupujeme stejně jako u světlé části. Do sypkých přísad vmícháme kakao. Promísíme a nalijeme do formy na světlou část těsta.

  3. Pečeme v troubě na 180°C asi 40 min. Hotovou bábovku můžeme ozdobit čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!