Bábovka Běta

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
200 g cukru
1 dcl oleje
1 dcl horké vody
250 g polohrubé mouky
1 vanilkový pudink
1 prášek do pečiva
citronová kůra
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, po částech přidáváme horkou vodu a olej. Přidáme mouku smíchanou s pudinkem a práškem do peč., citr. kůru a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, přidáme část těsta a dobře rozmícháme. Do vymaštěné a moukou vysypané formy vkládáme střídavě světlé a tmavé těsto.

  3. Pečeme na 160°C asi 30min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!