Baba Ghanoush

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 lilky
2 stroužky rozetřeného česneku
olivový olej
1-2 lžíce tahini
citronová šťáva
sůl
mletý pepř
libovolně - krájená petrželová nať, rajčata, chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Lilky upečeme nasucho v troubě, párkrát propíchnuté vidličkou. Chcete-li jako já péct bez propichování, doporučím lilek vložit do hrnce s poklicí a takhle upéct - kdyby náhodou horkem praskl, nezašpiní celou troubu. Ještě horké je u stopky nařízneme a stáhneme pruh kůžičky. Lžící pak vydlabeme všechnu dužninu do připravené misky a rozmělníme (můžeme rozmixovat).

  2. K lilkům přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a zakápneme olivovým olejem. Podáváme s obyčejnými plackami nebo jako přílohu ke grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!