Aspiková cihla (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g hovězího libového masa (i více)
5 vajec
želatina v prášku
1 velká sterilovaná zelenina do bramborového salátu
česnek
pepř
nové koření
sůl
ocet
sladidlo (fruktóza, erythritol, kokosový cukr)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso uvaříme s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, solí a česnekem do měkka.

  2. Vývar s masem dáme do lednice, sebereme ztuhlý tuk, scedíme, obereme maso a nakrájíme ho. Uvaříme 5 vajec. Necháme nabobtnat želatinu v troše studeného vývaru, asi 1 hod. Na půl litru vývaru počítám s 20 g želatiny.

  3. Do vývaru nasypeme sterilovanou zeleninu do bramborového salátu a dolijeme i lák dle potřeby. Dochutíme solí, octem, sladidlem a zahřejeme pod bod varu. Odstavíme z plotny, vmícháme želatinu, krájená vejce, zeleninu do salátu a maso. Nalijeme do formy (třeba svačinová krabička). Dáme do lednice. Ztuhne za cca 3-4 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!