Angreštový clafoutis

Recepty, Moučníky

Suroviny

25 g másla
350 g angreštu
125 g krystalového cukru
Ta těsto:
125 ml mléka
125 ml smetany ke šlehání
4 vajíčka
60 g hladké mouky
100 g moučkový cukr
1/2 ČL vanilkového aroma
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180°C, bez horkovzduchu.

  2. Na těsto smícháme všechny ingredience. Prošleháme metlou, vznikne těsto podobné palačinkovému. Necháme odpočinout.

  3. Angrešt umyjeme, rozkrojíme na polovičky. Dáme do menšího hrnce, spolu s máslem a cukrem. Přemícháme a vaříme cca 5 minut - angrešt změkne a pustí šťávu.

  4. Do zapékací misky, formy, litinové pánve - kdo co má, nalijeme angrešt, včetně sirupu. Přes lžíci pak opatrně nalijeme těsto. Vrch můžeme posypat krystalovým cukrem, tak 2 PL.

  5. Pečeme cca 40 minut. Když začne povrch karamelizovat, máme hotovo. Pro jistotu zkusíme špejlí. Mírné připálení nevadí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!