Americké lívance z podmáslí

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 hrnky hladké mouky (250 g)
2 PL krystalového cukru
1 ČL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
2 hrnky podmáslí (475 ml)
1/4 hrnku kysané smetany (60 ml)
2 vejce
3 PL másla rozpuštěného a vychladlého (45 g)
olej na potření pánve smažení

Postup přípravy receptu

  1. 1. Ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.

  2. 2. Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, kysanou smetanu, vejce a máslo.

  3. 3. Přidáme suché suroviny a opatrně smícháme.

  4. 4. Těsto necháme před použitím 10 minut odstát.

  5. 5. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje z jedné, a pak z druhé strany.

  6. 6. Podáváme s máslem a lívancovým sirupem, nebo podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!