Aljašská treska na víně se špagetami

Recepty, Ryby

Suroviny

4-6 kousků aljašské tresky
3 stroužky česneku
2 dl bílého vína
250 ml tomatové šťávy
vývar
koření na ryby
sůl
oříšek másla obalený v hladké mouce
petželka nebo bylinky na ozdobení
500 g špaget

Postup přípravy receptu

  1. Porce aljašské tresky nasolíme, okořeníme z obou stran a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.

  2. Přidáme sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek (NIKDY ne prolisovaný), krátce opečeme, nesmí se připálit! Zalijeme vínem. Poté přidáme tomatovou šťávu a krátce provaříme. Zalijeme vývarem a necháme pár minut pod pokličkou.

  3. Vyjmeme tresku z pánve, do omáčky vhodíme oříšek másla obalený v hladké mouce a necháme za stálého míchání rozpustit. Omáčka by měla být krémové konzistence.

  4. Do omáčky vsypeme uvařené teplé špagety, důkladně promícháme a servírujeme. Rybu klademe na špagety na talíř. Můžete ozdobit bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!