Aljašská treska se smetanou

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g aljašské tresky (mražené)
4 plátky sýru Eidam
1 rajče
1 cibule
12% smetana
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupu a nakrájím na měsíčky. Nachystám zapékací mísu nebo pekáč a připravenou cibuli rozprostřu po pekáči. Tresku osolím a opepřím z každé strany a vložím do připraveného pekáče. Podliji skleničkou vody a dám do trouby na 180 stupňů.

  2. Mezitím, co se treska dělá v troubě, omyji rajče a nakrájím na kolečka, která ještě překrojím na půlky. Cca po 15-20 minutách pokládám na tresku a zapékám. Eidam přichystám tak, aby mi vyšel na každý kousek ryby tzn. každý plátek na půl. Až jsou rajčátka na tresce do zlatova, troubu zapnu na 200 stupňů a pokládám Eidam. Přidávám smetanu. Nechám Eidam rozpéci na tresce do zlatova.

  3. Vše je připraveno k servírování. Jako přílohu jsme zvolili bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!