Aglio olio peperoncino ve špagetové dýni

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně
sůl
1 chilli paprička pokrájená nadrobno
2-4 stroužky česneku nasekané na plátky
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 170-180 °C.

  2. Špagetovou dýni rozřízneme podélně napůl, osolíme, posypeme chilli vločkami nebo nakrájenou chilli papričkou a plátky česneku (ty zastrkáme pokud možno dovnitř), zakápneme olivovým olejem a citronem a vložíme do vyhřáté trouby zhruba na 45 minut. Dužina změkne a vytvoří aglio olio v dýni, ve které je můžeme vidličkou vyšpagetované a posypané parmezánem podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!