Africká arašídová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 3 hrnky zeleninového vývaru
- 1 střední batát
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce arašídového másla
- sůl
- chilli koření
- 2 hrsti čerstvého špenátu nebo jiné listové zeleniny (mangold, kapusta)
- hrst nasekaných arašídů
Postup Africká arašídová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme.
Poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme na kostičky nakrájený batát, rajčatový protlak a arašídové máslo. Osolíme a podle chuti přidáme chilli koření.
Vaříme za občasného zamíchání asi 15 minut, až je batát měkký.
Následně vmícháme nahrubo nakrájený špenát a povaříme ještě 3 minuty. Polévku před podáváním posypeme nasekanými arašídy.