Africká arašídová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru
3 hrnky zeleninového vývaru
1 střední batát
3 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce arašídového másla
sůl
chilli koření
2 hrsti čerstvého špenátu nebo jiné listové zeleniny (mangold, kapusta)
hrst nasekaných arašídů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.

  2. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme.

  3. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme na kostičky nakrájený batát, rajčatový protlak a arašídové máslo. Osolíme a podle chuti přidáme chilli koření.

  4. Vaříme za občasného zamíchání asi 15 minut, až je batát měkký.

  5. Následně vmícháme nahrubo nakrájený špenát a povaříme ještě 3 minuty. Polévku před podáváním posypeme nasekanými arašídy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!