Kyselica z Korytné

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hrnek fazolí (podle chuti a toho, jak chceme mít polévku hustou)
1 sklenice sterilované zelí (doma používáme od Hamé)
hrst sušených václavek (klidně i více)
bobkový list
sůl
250 ml 12% smetana
Máslová zásmažka:
máslo
hladká mouka
stroužek česneku utřený se solí

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme do vody podle našich zvyklostí. 30 minut před vařením namočíme i václavky do vody.

  2. Ve třech hrncích uvaříme zvlášť zelí i s nálevem + bobkový list, houby a fazole.

  3. Do zelí přidáme uvařené václavky (buď s vodou, nebo bez) podle chuti vařené fazole. Po přidání zásmažky chvilku povaříme. Nakonec přidáme smetanu a prohřejme. Podle chuti dosolíme.

  4. Přidáme utřený česnek se solí (mně osobně tam přijde zbytečný, takže ho nedávám, ale mamka, teta a babička ho dávají). Polévku není třeba dochucovat, udělá to nálev se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!