Adventní kalendář z perníku

Recepty, Zdobení

Suroviny

Perníkové těsto
bílá zdobící poleva
provázek

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vyválíme na sílu asi 3 mm a vykrájíme mašinku a 23 vagonků dlouhých asi 5 cm. Je dobré si vykrojit mašinku a 2 vagonky navíc, kdybychom něco pokazily nebo se něco připeklo. Sama nemám formičku na vagonky, tak jsem použila vykrajovátko na nákladní auto a odřízla předek.

  2. Po upečení si tvary jednoduše bílkovou polevou nazdobíme, pak je na pevné podložce obrátíme, spojíme provázkem (doporučuji ho namočit, aby se nekroutil) a zakápneme kapkou polevy, aby se k vagonku přilepil.

  3. Necháme dobře zaschnout, pak kalendář zakryjeme papírem, na kterém bude ležet a opatrně obrátíme na příslušný tác. Způsob obracení si nejprve promyslete, při neopatrném zacházení by mohla poleva opadat a není jednoduché všemi spojenými tvary hýbat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!