Zvěřina s liškami a majoránkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g zvěřinového ořezu
větší hrst lišek
150 ml smetany na vaření
1 cibule
2 KL majoránky
5 kuliček jalovce
trochu másla
cca 3/4 l vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, okořeníme a restujeme, aby se zatáhlo.

  3. Poté podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni asi 3/4 hodiny. Průběžně podléváme vývarem.

  4. Po uplynutí této doby přidáme lišky a po 10 minutách smetanu a rozemnutou majoránku.

  5. Zahustíme světlou jíškou, dochutíme a provaříme.

  6. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!