Zvěřina s liškami a majoránkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g zvěřinového ořezu
- větší hrst lišek
- 150 ml smetany na vaření
- 1 cibule
- 2 KL majoránky
- 5 kuliček jalovce
- trochu másla
- cca 3/4 l vývaru
- sůl
- pepř
Postup Zvěřina s liškami a majoránkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, okořeníme a restujeme, aby se zatáhlo.
Poté podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni asi 3/4 hodiny. Průběžně podléváme vývarem.
Po uplynutí této doby přidáme lišky a po 10 minutách smetanu a rozemnutou majoránku.
Zahustíme světlou jíškou, dochutíme a provaříme.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.