Znojemská pečeně s rýží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové pečeně v celku
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
2 středně velké cibule
olej
20 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
špetka tymiánu
2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 kostky masoxu
3 středně velké sterilované okurky
2 lžíce hladké mouky
citronová šťáva (nebo lák z okurek)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a všechno koření. Za častého míchání restujeme 10-15 minut.

  2. Pak vložíme očištěné a osolené maso a během 5-6 minut opečeme ze všech stran.

  3. Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, okurky nakrájené na kostičky a necháme dusit 50-60 minut.

  4. Poté maso vyjmeme, do vařící se omáčky nalijeme mouku rozmíchanou ve studené vodě a vaříme cca 20 minut aby mouka v omáčce nebyla cítit.

  5. Dochutíme solí, případně lákem z okurek (či citronovou šťávou). Maso nakrájíme na tenké plátky a omáčku přecedíme na maso.

  6. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!