Znojemská hovězí roláda

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 větší plátky hovězího masa
3 lžíce slunečnicového oleje
2 vejce
mletý černý pepř
plnotučná hořčice
sladký kečup
2 tenké párky
5-6 sladkokyselých okurek
2 menší cibule
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 lžíci oleje usmažíme osolená a opepřená vejce.

  2. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme ze 2/3 hořčicí a kečupem.

  3. Na potřenou část rozetřeme usmažená vejce, položíme párek a 2 okurky. Stočíme v roládu a zpevníme nití.

  4. Na 2 lžících oleje usmažíme do růžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli.

  5. Vložíme rolády, osmahneme ze všech stran, podlijeme vodou a osolíme.

  6. Jakmile je maso měkké, přidáme 1 lžíci hořčice a na drobno nakrájené okurky.

  7. Krátce podusíme, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme. Na závěr dochutíme solí. Znojemskou hovězí roládu podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!