Zeleninovo-žampionová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

5 větších žampionu
3 brambory
3 stroužky česneku
mrkev
růžičky květáku
růžičky brokolice
kapie
kukuřičky
růžičková kapusta
jarní cibulka
petrželka
2 lžíce másla
1 litr kuřecího vývaru
kmín
sůl
pepř
majoránka
1-2 lžíce hl. mouky

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme 1 lžíci másla a zeleninu krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a vaříme skoro do měkka.

  2. Na druhé lžíci másla uděláme jíšku. Přidáme k zelenině a povaříme 15 minut. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, majoránkou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!