Zeleninová roláda z vaječného těsta

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 vejce
100 g strouhané mozzarelly - novinka v Lidlu (nebo jiný sýr)
100 g majonézy
1 lžíce polohrubé mouky
pečená zelenina (libovolné)
dvě hrsti strouhané mozzarely
1 vejce vařené natvrdo (nemusí být)
(náplň můžete zvolit úplně jinou)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, majonézu, strouhaný sýr a mouku dejte do mísy a rozmíchejte dohladka. Rozehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Směs vylijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte, dokud nezačnou okraje těsta hnědnout.

  2. Upečený korpus opatrně uvolněte nožem od pečícího papíru, posypte zeleninou, postrouhejte vejcem a přidejte i dvě hrsti strouhaného sýra.

  3. Roládu stočte, přesuňte na alobal, zabalte a dejte asi na půl hodiny péci.

  4. Náplň můžete samozřejmě zvolit podle své chuti a nápadu, klidně i masovou z umletého pečeného masa, posekaného kuřecího, restovaného na cibuli, houbovou smaženicí, rizotem, vlastně z jakéhokoliv jídla, které vám zbyde. Je dobré teplé ale i studené může být doplňkem chlebíčkového pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!