Zeleninová příloha k masu
Recepty, PřílohySuroviny
- 2 tácky čerstvé polévkové zeleniny
- 1 lžíce oleje
- oříšek másla
- 2 polévkové lžíce smetany ke šlehání
- šťáva z půlky citronu
- sůl
- pepř
- 2 kávové lžičky cukru
Postup Zeleninová příloha k masu
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Kapustu necháme povařit v otevřeném hrnci cca 5 minut a vodu vylijeme. Cibuli nakrájíme na drobno, pórek na půlkolečka a oboje dáme orestovat do vyšší pánve na olej s máslem. Ostatní zeleninu s vyjímkou česneku povaříme vcelku do poloměkka, pokrájíme na větší kousky i se spařenou kapustou a přidáme do pánve. Vše promícháme a restujeme dál cca 5 minut.
Ke směsi v pánvi přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a osladíme - vše podle chuti. Na závěr vmícháme smetanu a ihned odstavíme z tepelného zdroje.
Podáváme jako přílohu k masu v minutkových úpravách. Výborná je podávaná také s volským okem nebo se ztraceným vejcem, které klademe na zeleninu a zlehka protrhneme, aby žloutek vtekl k zelenině.