Zeleninová česnekačka na chřipky a nachlazení

Recepty, Polévky

Suroviny

klobása (párek, salám Vysočina - co najdeme doma)
1 mrkev
1 petržel
1 menší celer
1 větší cibule (já dávám červenou)
libeček
petrželka
máslo
2 vejce
3 menší brambory
cca 3 stroužky českého česneku
kmín
sůl
majoránka
pepř
2 kostky masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl, majoránku, pepř a necháme vařit, dokud brambory a zelenina nezměknou.

  2. Poté stáhneme vařič, přidáme rozkvedlané vejce, prolisované česneky a nadrobno nasekaný libeček. Pozvolna chvilku vaříme, dokud se neuvaří vejce, pak přidáme petrželku nebo pažitku.

  3. Naposledy ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme kořením, solí, masoxem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!