Zelenina dušená na slanině a zapečená se sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3-4 brambory
paprika zelená, červená, žlutá
4-5 žampionů
2-3 rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
100-150 g libové slaniny
sůl
pepř
mletý kmín
bylinky podle chuti
---
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce mléka nebo smetany
3 lžíce vody
špetka soli
špetka cukru
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu, brambory a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na drobno. Do pánve vhodné do trouby dáme opéct slaninu a přidáme cibuli a česnek.

  2. Vsypeme všechnu zeleninu, sůl, koření a bylinky. Malinko podlijeme vodou a dusíme s občasným mícháním do poloměkka. Šťáva by měla být téměř vydušená.

  3. Smícháme protlak s vodou a smetanou, dochutíme a zeleninu zalijeme. Dáme do předeme vyhřáté trouby na cca 10 minut dopéct.

  4. Těsně před dopečením zeleninu posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova. Podáváme jako samostatný pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!