Žebrákova chlebová haše

Recepty, Ostatní

Suroviny

1/2 staršího i tvrdého chleba zbaveného kůrky
0,75 silného vývaru (možno z kostky)
150 g slaniny
250 g mražené zeleniny dle chuti (já dala mrkev, hrášek, kukuřice)
2 velké cibule
3 vejce
4 stroužky česneku
majoránka
kmín
červená paprika
čerstvý libeček
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Chleba si nakrájíme na kostky, zalijeme horkým vývarem a necháme tekutinu vsáknout.

  2. Na sádle si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mraženou zeleninu a necháme asi 5 minut restovat, osolíme.

  3. Směs přidáme ke změklému chlebu, vmícháme vejce, koření, majoránku, libeček a rozdrcený česnek. Vše propracujeme, popřípadě dosolíme. Pokud se nám zdá směs řídká, přidáme chleba nebo strouhanku.

  4. Chlebovou směs dáme do sádlem vymazaného pekáčku a dáme péci. Vždy, když se na povrchu opeče, zamícháme, aby se vše propeklo a trochu oddělilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!