Zdravé placičky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa (ne moc tučné)
100 g pohanky (lámanky)
200 g dýně (uvařené)
200 g cukety (syrové, najemno nastrouhané, oloupané)
100 g jasmínové rýže (uvařené a vychladlé, může být i basmati)
tofu (nebo jiná příchuť, natural)
červená cibule (nebo bílá)
3 stroužky česneku
majoránka
provensálské koření
3 vajíčka
kukuřičná mouka
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Před mícháním surovin si uvaříme pohanku lámanku - na 100 g pohanky 150 g vody, lehce osolíme. Pohanku povaříme 3 minuty a odstavíme, aby nasákla všechnu vodu a nic nešlo vylít, ztratil by se rutin.

  2. Uvaříme dýni nakrájenou na kostičky (můžeme nahradit mrkví).

  3. Ve velké míse smícháme mleté maso, vajíčka, studenou rýži, studenou dýni, najemno nastrouhanou cuketu, tofu, vychladlou pohanku, velmi najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, trochu provensálského koření, trochu majoránky, sůl, pepř (vše ochutit dle vlastní chuti).

  4. Zahustíme kukuřičnou moukou, přidáme polévkovou lžící olivového oleje a pořádně promícháme, až to má blátivo pevnou konzistenci. Pak smažíme malé placičky na pánvi nebo v lívanečníku na troše sádla, aby to neplavalo, ale nebylo ani na sucho.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!