Zdobení pomocí transfer folie

Recepty, Zdobení

Suroviny

Pečivo
folie
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Pro ty, kteří by si rádi nazdobili sváteční pečivo, ale nejsou si jisti svou dovedností, je východiskem zdobení pomocí folie. Princip spočívá v tom, že na zdravotně nezávadné folii je nanesen vzor nakreslený barevným tukem, takže pokud folii přiložíme na čokoládový povrch, tak se na čokoládu obtiskne.

  2. Postup zhotovení pečiva na obrázku: Rozehřejeme čokoládovou polevu či čokoládu a necháme jí vychladnout dokud nebude mírně vlažná, ale musí být ještě tekutá.

  3. Pak si linecká kolečka namočíme jednou stranou do čokolády a obtiskneme na folii, kterou jsme si rozložili na tácek. Dáme do ledničky asi na 20 min, až dokonale ztuhne a pak odlepíme jednotlivá linecká kolečka. Bohužel moje kolečka neměla rovný povrch a proto se na ní folie špatně zobrazila. Proto jsem v druhém případě z folie nastříhala čtverečky a ty přiložila na slepené tvary, které jsem nahoře potřela čokoládou a folii mírně prstem přitiskla. Po zaschnutí folii stáhla. Výsledek byl podstatně lepší. Oba způsoby uvádím proto, že pokud budete na netu hledat způsob, jak se s folii pracuje, bude vám doporučován ten první.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!