Zapečený sýrový květák

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 menší květák či 1/2 většího
75 ml smetany 12 %
3 vejce
3 lžíce čerstvé strouhanky
20 dkg strouhaného sýra (měla jsem směs ementál, gouda, čedar)
sůl
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvých bylinek dle chuti (pažitka, petrželka, bazalka...)
plátek másla
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme 5-7 minut, aby lehce změkl, ale nebyl rozvařený.

  2. Zapékací mísu vytřeme olejem, vložíme okapaný květák a poklademe kousky másla. Zalijeme směsí smetany, vajec, poloviny sýra, soli, pepře, nasekaných bylinek a poloviny strouhanky.

  3. Navrch dáme vrstvu druhé poloviny sýra smíchaného se zbytkem strouhánky a zapečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200°C, cca 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!