Zapečený květák s houbami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 menší květák
400 g čerstvých hub
1 menší cibule
40 g másla
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
6 vajec
100 g zakysané smetany
50 g strouhaného sýra
špetka muškátového oříšku
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na menší růžice. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a květák v ní uvaříme do poloměkka. Scedíme jej.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme nakrájené houby, kmín, sůl a dusíme dokud se neodpaří většina tekutiny.

  3. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, muškátovým květem, solí, pepřem a sýrem. Vymazaný pekáček vyskládáme květákem, překryjeme dušenými houbami a zalijeme směsí z vajec. Zapékáme při 190°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!