Zapečená krkovička

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Maso:
- 6 řízků krkovičky
- asi 6 plátků slaniny (podle velikosti a chuti)
- sůl
- kmín
- 5 stroužků česneku
- hladká mouka a grilovací koření
- půl cibule (kdo má hodně rád, může být i celá)
- asi 250 g najemno nastrouhaného čedaru
- kečup
- smetana (31%)
Příloha:
- asi 10 brambor
- sůl
- kmín
- troška oleje

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem po obou stranách a obalíme v mouce smíchané s grilovaným kořením. Půlku cibule nakrájíme na měsíčky.

  2. Na plech dáme pečící papír, posypeme cibulí a vyložíme masem. Každý plátek pokapeme kečupem, poklademe slaninou a zasypeme strouhaným čedarem.

  3. To vše zalejeme smetanou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů asi tak 30 - 40 minut.

  4. Že je hotovo poznáme tak, že se nám nahoře utvoří jakoby kůrčička.

  5. Okrájíme si brambory, dáme je do hrnce, vypereme, nakonec natočíme čistou vodu, která by měla být kousek nad bramborami.

  6. Osolíme, okmínujeme a vaříme do poloměkka. Poznáme to tak, že buď do brambory píchneme vidličkou, či nožem, nebo ji prostě ochutnáme.

  7. Scedíme, vysypeme brambory na rozpálenou pánev s malinkou kapkou oleje.

  8. Opečeme do zlata, nebo jak to máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!