Zapečená kaše se zelím a sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6-7 brambor nebo zbylá kaše od oběda
1 cibule
100 g anglické slaniny
lžíce strouhaného parmazánu
mléko nebo smetana
150 g kysaného zelí
špetka cukru
100 g strouhaného sýru Gouda nebo Eidam
pažitka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory uvaříme do měkka. Nakrájenou slaninu a cibuli usmažíme. Z brambor, mléka, parmazánu a slaniny vymícháme kaši.

  2. Zelí překrájíme na kousky a chvíli podusíme, dochutíme cukrem.

  3. Smícháme s bramborovou kaší, posypeme sýrem a zapečeme do zlaté barvy.

  4. Podáváme se ze zeleninovým salátem nebo třeba s podmáslím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!