Zapečená jablka se slazeným kondenzovaným mlékem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Jablka - (na porci zhruba 1 větší)
Salko - slazené kondenzované mléko
starší ale vláčné bílé pečivo - rohlíky (na porci asi 1/2 ks)
máslo nebo Rama na vymazání jednoporcové misky určené k zapékaní
nasekané mandle nebo mandlové lupínky
je možné použít i ořechy každý co má rád

Postup přípravy receptu

  1. Jednoporcový pekáček určený k zapékaní vymažeme máslem nebo Ramou, rozložíme na hrubší kolečka nakrájené rohlíky, pokud jsou už starší a trochu tvrdší, tak je mírně pokropíme mlékem. Na tuto vrstvu rozložíme oloupané a nakrájené jablka. Vše pokapeme sladkým kondenzovaným mlékem dle vlastní úvahy, podle toho jaké máme jablka. Mléko je hodně sladké.

  2. Povrch posypeme buď sekanými mandlemi nebo ořechy. Kokos jsem nezkoušela.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a zhruba 10 minut pečeme - podle potřeby. Já používám malou minitroubu se spodním i horním ohřevem a povrch musím ke konci přikrýt kouskem alobalu, aby se mandle nepřipalovaly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!