Zapečená celerová kolečka

Recepty, Předkrmy

Suroviny

4 oloupaná celerová kolečka o síle cca 1 cm
1 větší červená cibule
6 ks naložených sušených rajčat
100 g gorgonzoly (nebo dobře vyzrálé nivy)
velká hrst baby špenátu
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer omyjeme a osušíme. Vložíme ho do pekáčku vyloženého pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 180° a pečeme cca 15 minut.

  2. Pekáček vyndáme z trouby, na celer rozložíme sušená rajčata pokrájená na menší kousky, na jemné kroužky nakrájenou cibuli, baby špenát a kousky gorgonzoly.

  3. Vrátíme do trouby a zapečeme ještě dalších 10 minut - časy jsou orientační.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!