Zapečená bramborová kaše s Hermelínem a slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500-600 g brambor
50 g másla
mléko nebo smetana
1 žloutek
sůl
1 Hermelín
50 g anglické slaniny
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme se solí do měkka. Uvařené brambory vyšleháme s máslem, mlékem na kaši a nakonec přidáme žloutek.

  2. Slaninu nakrájíme na drobno. Zapékací misku lehce vymažeme máslem a vložíme kaši. Hermelín rozkrojíme na polovinu a vtlačíme do kaše.

  3. Sýry posypeme slaninou, kdo chce, i oblíbeným kořením a vložíme pod rozpálený gril do trouby. Zapékáme do zezlátnutí brambor a sýru.

  4. Hotové jídlo posypeme nakrájenou pažitkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!